Mariebergskogen & Naturum


Mariebergsskogen är Karlstads stadspark. Upptäck den unika Lekträdgården och Naturum Värmland. Här finns upplevelser för alla sinnen, för hela familjen.

Lockas av utställningen i Naturum Värmland, klappa lantdjuren i Lillskogen och känn historiens vingslag kring kulturbyggnaderna. Avsluta med fika i Kaféet i Naturum Värmland.

Parken är öppen alla dagar, året om och det är fri entré för alla åldrar. Parken är bil- och cykelfri.


Naturum Värmland ligger mitt i Klarälvsdeltat. Huset har stora panoramfönster som suddar ut gränsen mellan innan och ute. Alldeles utanför glittrar vändervattnet på ena sidan och på den andra sidan mötes du av skogens gamla ståtliga tallar. Ute på stora bryggan kan du spana efter fiskar i vattnet och fåglar ute i våtmarken. Inne på naturum finns flera utställningar med mycket att upptäcka för alla, och särskilda krypin för barnen.

I Naturum Värmland finns en butik som knyter an till naturen. Här kan du lätt hitta presenter till både liten och stor.

I kaféet fikar du gått på hembakade kanelbullar, chokladigelkottar eller värmlandstårtan. Här serveras varje dag en lättare lunch. Råvarorna är ekologiska och närproducerade med varianter för dig som är allergisk. Det finns sittplatser både inne och ut, där bästa platsen kanske ändå är ute på bryggan – alldeles nära vattnet.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments