Klarälvsleden (111 km)

Öppna i Bikemap App
Utskrift

Klarälvsleden, 120 km vildmark. Att cykla på gamla landsvägar, längs med Klarälven gör att du kan njuta av kulturen och den vackra naturen i norra Värmland på ett härligt sätt.
Klarälvsleden, från Sysslebäck till Hagfors, är en 120 km lång cykelled som går på gamla landsvägar, genom vildmarken, i norra Klarälvdalen. Leden är naturlig och slingrar sig fram förbi gårdar och ängar, genom storskogar och byar, sida vid sida med den mäktiga Klarälven. Underlaget är grus och asfalt, Klarälvsleden lämpar sig för cykel och vandring.

I Uddeholm tar Klarälvsleden slut och den asfalterade Klarälvsbanan tar vid.

Klarälvsbanan slingrar sig rakt genom den Värmländska naturen, från Hagfors i norr till Karlstad i söder. På vägen passerar du i tur och ordning Uddeholm, Munkfors, Ransäter, Deje, Forshaga och Karlstad.
Klarälvsbanan är en nedlagd banvall, helt asfalterad och garanterat bilfri. På Klarälvsbanan reser du från den mörka och vänliga skogen i norr till ett öppet jordbrukslandskap i söder.

Vid Klarälvsbanans södra entré finns en uppskyltad cykelväg som sträcker sig från Kroppkärrssjön till Mörudden på Hammarö. Sträckan är 10 km.

Skicka in egna bilder

  0 0 votes
  Article Rating
  Subscribe
  Notify of
  guest

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  0
  Would love your thoughts, please comment.x
  ()
  x